Tannhjulspumper

Denne pumpetypen avviker fra de vanlige stempelpumper ved at den ikke har fram- og tilbakegående, men roterende stempel. Væskeleveringen er meget jevn, og da både ekspansjonskar og ventiler er overflødige, blir konstruksjonen svært enkel.

Tannhjulspumper blir brukt f.eks. som kjølevanns- og smøreoljepumper for motorer, turbiner og verktøymaskiner, og til hydrauliske regulatorer. For pumping av olje og andre smørende væsker egner tannhjulspumpa seg godt, da slitasjen på grunn av den gode smøringen blir minimal.

Forutsetningen for at pumpa skal arbeide godt, er at tannhjulene går tett sammen, dvs. at tennene er nøyaktig frest uten klaring. Ved pumping av seige væsker kan klaringen være større enn ved pumping av lettflytende væsker.

Vi leverer Inoxpa tannhjulspumper rett fra fabrikk og har i mange år levert mange gode Deltapumper. Vi leverer også andre typer tannhjulspumper, avhengig av ditt konkrete behov.


Delta 200-serien – tannhjulspumpe, 0-130 l/min – 0-10 bar

Delta 200-serien er konstruert som en allround tannhjulspumpe og kommer i 5 ulike størrelser. Felles for de alle er en pålitelig og robust konstruksjon som kan håndtere ulike typer væsker og fluider. Pumpene kan også leveres med innebygget sikkerhetsventil (X), satt til ca. 3 bar, som enkelt kan justeres ved behov.

Generelt for pumpene gjelder at de er selvsugende, kan kjøres i begge retninger og tåler tørrkjøring ved korte intervaller.

Pumpene er normalt drevet av 4-, 6- eller 8-polet el.motor. Alternativt luft- eller hydraulikk motor. Ved supplering av gear eller frekvensomformer, vil kapasitet kunne reguleres innenfor pumpens trykk – og arbeidsområde.

HLR-pumpen er en hygienisk lobepumpe designet i samsvar med EHEDG-spesifikasjonene for næringsmiddelprosesser, og oppfyller de strengeste hygieniske krav. På grunn av den lave rotasjonshastigheten gir pumpen en skånsom pumping og lav skjærkraft på produktet. Denne hygieniske lobpumpen er en ideell pumpe for overføring av alle typer væsker (fra 1 til 1.000.000 cP) og væsker med faste partikler (ostemasse, biologisk dyrking osv.). Svært godt egnet for næringsmiddelindustri, kosmetikk og farmasøytisk industri.

Vertical support.
Bare-shaft construction.
Self-drainable pump.
Tri-lobe rotors.
Hygienic design of the attachment of the lobes.
Sanitary mechanical seal, internal assembly.
The seal is disassembled from the frontal part without disassembling the casing of the pump. Gaskets with deformation limiters prevent any dead leg.
Easy cleaning and maintenance.
Standard connection: clamp.
Pump certified according to the EHEDG standards.

 

SLR pumpen er en roterende lobepumpe. Den er laget av et støpt rustfritt stål-pumpehus og deksel, og tri-lobe -rotorer med sanitærfeste. Pumpen er utstyrt med en ekstern enkelt mekanisk tetning, C / SiC / EPDM. Tetningen er balansert og har et hygienisk design. Ved behov kan andre materialer brukes.

Mechanical seals: SiC/SiC or TuC/SiC.
Apart from the single mechanical seal, other sealing types are available:
flushed mechanical seal (quench), double mechanical seal, lip seal (FPM or PTFE), gland packing, O-ring.
Gaskets: FPM or PTFE.
Relief valve on the front cover or external by-pass.
Bi-wing lobes.
Heating chamber.
Isolation can.
Vertical support.
Rectangular nozzle.
Various kinds of drives and protections (gearbox drive with optional frequency converter, pulley/mechanical drive speed selector).
Trolley and/or control panel.
Connections: Clamp, SMS, RJT, etc.
ATEX certification.

Våre produkter og løsninger skal sikre stabil drift og økt lønnsomhet.

Les mer om prosjekter vi har levert for ulike kunder ›