Sjøvannspumper

En sjøvannspumpe må være bestandig mot saltinnholdet i vannet. Kombinasjonen saltinnhold og temperatur kan være svært krevende for alle deler og komponenter som kommer i kontakt med sjøvannet. Vi har erfaring med dette og kan hjelpe deg med å finne riktig pumpeløsning.

I Norge står det mange pumpestasjoner langs kysten som pumper sjøvann opp fra havet til en prosess på land før det slippes ut igjen. En gjenganger her er utfordringer knyttet til høyden over havnivå, spesielt ved lavvann. Vi har levert flere stasjoner som kan klare å løfte vannet opp fra havnivået og inn i din prosess, ofte uten å måtte grave stasjonen ned. Se f.eks på denne komplett-stasjonen.

Når vi designer en pumperigg for sjøvann finner vi de produktene som er best egnet for ditt konkrete behov. Under finner du noen eksempler på produkter vi leverer i dette segmentet, men ta kontakt om du er på jakt etter noe du ikke finner her.


KSB Ama-Drainer C-serien er en vertikal, en-trinns og helt nedsenkbar dykket pumpe. Maksimal nedsenkningsdybde på 10 m. Denne materialversjonen er velegnet for bruk i aggressivt vann som f.eks sjøvann/saltvann, pumping av svømmebasseng eller brakkvann. Håndtering av aggressivt avløpsvann med faste partikler i vannet opptil 35mm.

KSB Etabloc

Anvendelse: Drenering, vanning og vannforsyning, oppvarming og air-condition systemer, svømmebasseng, håndtering av varmt vann, kjølevann, brannslokkings-vann, sjøvann, olje, saltlake , drikkevann, rengjøringsmidler, brakkvann, servicevann, etc.

Hmax: 144m
Qmax: 716m3/h

Anvendelse: vanning, drenering, fjernvarme, vannforsyning, oppvarming og air-condition systemer, svømmebassenger, brannslokkingssystemer, håndtering av varmt vann, kjølevann, brannslukkings -vann, olje, saltvann, drikkevann, brakkvann, etc.

Hmax: 160 m
Qmax: 740m3/h

 

 

Les mer om Etanorm >

 

Bedre pålitelighet, lavere vedlikeholdskostnader og fleksibelt design.

KSBs nye Sewatec/Sewabloc-pumpe har mange industriledende egenskaper for avløps-stasjoner og renseanlegg. Pumpen har unik tetnings-teknologi og montert på en "service-vogn" fra fabrikken har du et ekstremt godt oppsett for enkelt vedlikehold. Pumpen finnes i mange utførelser, og med mange forskjellige løpehjuls alternativ. Kan leveres nedsenkbar i IP 68, og med standard motorer for tørroppstilling.

Ved tørroppstilling er kjøling ikke et problem da den kan leveres med standard motorer.

Bildet til venstre viser pumpen montert på Sewaslide - for enkelt og raskt vedlikehold. Se under spesifikasjon for mer info, flere bilder, og noen videoer.

Pumpen kan leveres med en rekke av impeller og monteringsalternativer for et bredt sett av applikasjoner og installasjoner.

Under har kan du se to videoer som viser hvor enkelt inspeksjon / kontroll av denne pumpen kan utføres når den er levert med Sewaslide. 

Du kan også se fristrømshjulet F-max, Vortex som er designet for å unngå tilstopping (relativt liten kontakt med mediet).

 

Installasjonen på videoene over er gjort på en eldre stasjon i Trondheim kommune hvor det over tid har vært utfordring med de pumpene som har stått i stasjonen fra før.

 

Andre produktbilder: 

Impelleroversikt:

 

Borehullspumpe i dimensjon fra 840 m3/h til 1010 m3/h mot 460 meter. Leveres i støpejern, bronse eller duplex stål for pumping av sjøvann. Vedlikeholdsfri og robust pumpe med mange sterke referanser.

Technical data

UPA 200 / 200B / 250C / 300 / 350
50 Hz 60 Hz
Max. flow rate 840 m³/h – 1010 m³/h
Max. head 480 m – 460 m
Max. speed 2900 rpm 3500 rpm
Max. fluid temperature 50 °C

Pumpen kan monteres i alle retninger, vertikalt, horisontalt eller skråstilt.

 

 

Standardisert kjemikaliepumpe - for en rekke ulike applikasjoner. Kan pumpe krevende materiale men også sjøvann, varmtvann mm. Kan også leveres med ATEX godkjenning.

 • I henhold til ISO 2858 / ISO 5199 og direktive 94/9/EC (ATEX)
 • Høy driftsikkerhet og lave driftskostander.
 • Energieffektiv

Plukkes ut med den materialkvalitet som kreves av din applikasjon. Kan leveres med;

 • Grey cast iron JL1040/A48CL35
 • Cast steel GP240GH+N/A216GrWCB
 • Stainless steel 1.4408/A743GrCF8M
 • Duplex steel 1.4593/1.4517/A995GrCD4MCuN
 • Other special materials

 

Technical data

 • Flow rate Q Up to 1,160 m3/h (50 Hz)
 • Up to 1,400 m3/h (60 Hz)
 • Head H Up to 162 m (50 Hz)
 • Up to 233 m (60 Hz)
 • Operating temperature t -40 °C to +400 °C
 • Operating pressure p Up to 25 bar

Våre produkter og løsninger skal sikre stabil drift og økt lønnsomhet.

Les mer om prosjekter vi har levert for ulike kunder ›