Næringsmiddelpumper

Næringmiddelpumper kjennetegnes ved at de har materialer og konstruksjon som gjør de spesielt godt egnet for renhold og rensing / vask.

Det kan også være mediet har særegne krav til forsiktig behandling, og derav kan pumpen være spesialtilpasset dette. Næringsmiddelpumper har ofte sertifikat som dokumenterer egnethet / sertifisering for den applikasjon som er relevant.

Vi fører næringsmiddelpumper fra både Inoxpa, Seepex og KSB, men hjelper deg også med deler eller erstatnings-pumper fra andre leverandører.

Merk at vi har lang erfaring med CIP-rens for denne type industri og forhandler både egnede kjemikalier og bygger tilpassede rensemaskiner for våre kunder. Les mer om dette her => 


HLR-pumpen er en hygienisk lobepumpe designet i samsvar med EHEDG-spesifikasjonene for næringsmiddelprosesser, og oppfyller de strengeste hygieniske krav. På grunn av den lave rotasjonshastigheten gir pumpen en skånsom pumping og lav skjærkraft på produktet. Denne hygieniske lobpumpen er en ideell pumpe for overføring av alle typer væsker (fra 1 til 1.000.000 cP) og væsker med faste partikler (ostemasse, biologisk dyrking osv.). Svært godt egnet for næringsmiddelindustri, kosmetikk og farmasøytisk industri.

Vertical support.
Bare-shaft construction.
Self-drainable pump.
Tri-lobe rotors.
Hygienic design of the attachment of the lobes.
Sanitary mechanical seal, internal assembly.
The seal is disassembled from the frontal part without disassembling the casing of the pump. Gaskets with deformation limiters prevent any dead leg.
Easy cleaning and maintenance.
Standard connection: clamp.
Pump certified according to the EHEDG standards.

 

SLR pumpen er en roterende lobepumpe. Den er laget av et støpt rustfritt stål-pumpehus og deksel, og tri-lobe -rotorer med sanitærfeste. Pumpen er utstyrt med en ekstern enkelt mekanisk tetning, C / SiC / EPDM. Tetningen er balansert og har et hygienisk design. Ved behov kan andre materialer brukes.

Mechanical seals: SiC/SiC or TuC/SiC.
Apart from the single mechanical seal, other sealing types are available:
flushed mechanical seal (quench), double mechanical seal, lip seal (FPM or PTFE), gland packing, O-ring.
Gaskets: FPM or PTFE.
Relief valve on the front cover or external by-pass.
Bi-wing lobes.
Heating chamber.
Isolation can.
Vertical support.
Rectangular nozzle.
Various kinds of drives and protections (gearbox drive with optional frequency converter, pulley/mechanical drive speed selector).
Trolley and/or control panel.
Connections: Clamp, SMS, RJT, etc.
ATEX certification.

Hygienisk høy kapasitet sentrifugalpumpe (opp til 1000 m³ / h) designet for å dekke behov i næringsmiddel, kjemisk og farmasøytisk industri. Dets bruksområder er prosesser i brygging, meieri og drikkevareindustrien generelt, samt i ultrafiltreringsprosesser. Den kan også brukes i tekstilindustrien og i enkelte prosesser i den kjemiske, kosmetikk og farmasøytiske industri.

Sentrifugalpumpe i rustfritt stål til transport av vann og andre flytende væsker. Anvendes som servicepumpe i matvare, drikkevare, samt kjemiske og farmasøytisk industri.

Pumpen fås med eller uten motorkappe og rustfrie ben. Max kapasitet 50 m3/h.

INOXPA

Vi har agenturet for Inoxpa pumper. De er spesielt sterke innenfor hygieniske pumper for næringsmiddel, kjemiske og farmasøytisk industri. Høy kapasitets sentrifugalpumper (opp til 1000 m3/h) både til enkle og sanitære formål.

Høytrykkspumper, selvsugende pumper, lobe pumper og impellerpumper.

Estaminox EFI-pumpe

Pumpen fås med eller uten motorkappe og rustfrie ben. – Se bildet;

Lagerførte varianter er oppført med pris på siden. Lagerførte varianter er uten motorkappe.

Beskrivelse Qnom Hnom D Impeller Dim Motoreff
EFI-0 4 m3/h 9 m 90 mm DN25 0.37 kW
EFI-1 6 m3/h 10 m 98 mm DN40 0.75 kW
EFI-2 15 m3/h 17 m 125 mm DN40 2.2 kW
EFI-3, pumpekit 40 m3/h 22 m 155 mm DN50

 

Felles info – Motor: 2900 rpm, 50 Hz, 230/400 V.

Operating limits:
Maximum working pressure 6 bar 87 PSI
Temperature range -10°C to +90 °C 14 °F to 194 °F
Maximum flow 65 m³/h 286 US GPM
Maximum differential head 42 m 138 ft
Maximum speed 3500 rpm

SEEPEX næringsmiddelpumper fra produktgruppen CS brukes i mat, drikke, farmasøytisk og kosmetikkindustri. Pumpene tilfredsstiller de høyeste krav mht. sanitet, forsiktig formidling, rengjøring og sterilisering.
Eksenterskruepumpene er bygget med FDA godkjente komponenter, er 3-A sanitærstandard-sertifisert og / eller EHEDG-sertifisert. Pumpene kan leveres i en rekke ulike utførelser. Se vedlagt dokumentasjon.

CONVEYING CAPACITY
BCSO, BTCS, BCSB
30 L/H – 130 M3/H

CONVEYING CAPACITY
BCFH, BCF
90 L/H – 60 M3/H

PRESSURE
UP TO 24 BAR
(350 PSI)

Våre produkter og løsninger skal sikre stabil drift og økt lønnsomhet.

Les mer om prosjekter vi har levert for ulike kunder ›